top of page

COATING LAAGDIKTEMETERS

Laagdiktemeter verf/coating

Een laagdiktemeter voor verf/coating is een onmisbaar instrument voor professionals in de wereld van industriële coatings en schilderwerken. Het nauwkeurig meten van de laagdikte is van groot belang voor het waarborgen van duurzaamheid, kwaliteit en bescherming van oppervlakken. In deze tekst duiken we dieper in op het belang van laagdiktemeters, waarom ze essentieel zijn voor verschillende toepassingen, en hoe ze bijdragen aan kwaliteitscontrole en onderhoud.

 

Zie hieronder voor meer informatie over onze coating laagdiktemeters.

Defelsko Advanced Body

Defelsko PosiTector Advanced Body voor diverse meetsondes

De Defelsko Advanced Body is een veelzijdige meter. Van metingen opslaan of automatisch synchroniseren tot specifieke kalibraties. Met de ruime keuzes aan verschillende meetsondes is deze meter een fantastische allrounder. Of het nu gaat om laagdiktes van coatings te meten of de klimatologische gegevens monitoren en het kan nog veel meer met de Defelsko Advanced model.

Voor uitgebreide informatie klik op deze link

Defelsko Advanced Body

Defelsko PosiTector Standaard Body voor diverse meetsondes

De Defelsko Standaard Body heeft de mogelijkheid om 1000 metingen per meetsonde op te slaan en deze met de bijgeleverde USB kabel over te zetten naar de gratis PosiSoft Desktop Software.

Voor uitgebreide informatie klik op deze link

Naamloos.png

Defelsko PosiTector Meetsondes voor de Advanced, Standaard body model meter en Smartlink module

Met de Advanced, Standaard Body model of Smartlink module kun je naast de Ferro/Non Ferro coating laagdikte meetsonde voor coatings ook andere verwisselbare meetsondes koppelen.

Voor uitgebreide informatie klik op deze link

Defelsko Special Ferro Non Ferro Probes.jpg

Defelsko PosiTector Verwisselbare Meetsondes voor         Metalen Ondergronden

De range aan verwisselbare meetsondes zijn heel divers. Van de handige Duplex meetsonde (meet tegelijkertijd de zink en de coating laag op staal) tot de hele kleine mini meetsondes voor moeilijke bereikbare plekken.

 

Klik op de onderstaande link om alle type meetsondes voor op metalen in te zien.

Defelsko 200 nieuwe meter met probes.png

Defelsko PosiTector Advanced of Standaard Body met de 200 B, C of D Meetsonde Voor Alle Ondergronden

Met de Defelsko PosiTector Advanced of Standaard Body meter met daaraan gekoppeld de speciale 200 serie meetsonde kun je de coating meten op vele substraten als, hout, kunststof, beton, metaal en nog meer.

Voor uitgebreide informatie klik op deze link

Defelsko PosiTest Ferro en Non Ferro

Defelsko PosiTest Simpele Laagdiktemeter

De Defelsko PosiTest is een ideale laagdiktemeter om snel een controle te doen. Het is meten en aflezen en slaat de gemiddelde metingen op tot 99 metingen. Verder heeft de meter mogelijkheid om een nul punt of 1 punt kalibratie te doen.

Defelsko PosiTester in doosje.jpg
Defelsko PosiTest PG PIG Paint Inspectio

Defelsko PosiTest PG PIG (Paint Inspection Gauge)

Meet de dikte van één of meerdere coatinglagen op elk substraat met behulp van een bewezen destructieve techniek.

Defelsko PosiTest PG PIG Paint Inspection Gage Test.jpg
PIG_edited.jpg

TQC Sheen PIG (Paint Inspection Gauge)

De TQC SP1100 SuperPIG is een destructief precisie-instrument voor inspectie en diktemeting van enkele of meerdere lagen op vrijwel alle substraten, waaronder hout, kunststoffen, metalen enz. De SP1100 is een zeer stabiel instrument, ook de geïntegreerde microscoop heeft een uitstekende scherpstelling. De microscoop is voorzien van een dubbele schaalverdeling (mm en inch), waarmee kan worden gerekend naar micrometers en mils.

Defelsko Magnetische Coating Laagdiktemeter.jpeg

Defelsko Magnetische Coating Laagdiktemeter voor in          ATEX Zone

De Defelsko Magnetische Coating laagdiktemeter is geheel vrij van elektronica. Dit maakt de meter geschikt om in een ATEX zone de coatinglaag te meten van een niet magnetische coating op staal wat juist wel magnetisch moet zijn.

Meetkam 20-370 micron stappen van 10 en 20 micron.png

TQC Sheen RVS Natte Film Kam Diktemeter

De TQC Wet Film Thickness Gauge WG is een zeshoekige/achthoekige precisie-meetkam van zwaar roestvrij staal. Het hoogwaardige roestvrij staal wordt niet aangetast door zuren of basen. Modellen beschikbaar voor verschillende toepassingen.

TQC Natte laagdiktemeter WG-1 20-370 µm in 24 stappen

TQC Natte laagdiktemeter WG-2 25-2000 µm in 36 stappen

TQC Natte laagdiktemeter WG-III 50-10.000 µm in 71 stappen

TQC Sheen Natte Film Kam LD2020 Foto

TQC Sheen Plastic Natte Film Kam Diktemeter

TQC Sheen Plastic Wet Film Comb, 500 stuks 25-900µm in 30 stappen; 1-35 mils
De TQC Sheen Wet Film Comb is gemaakt van kunststof, voor het meten van natte filmdikte tussen 25 en 900µm. De TQC Wet Film Comb is ontworpen als een wegwerp diktemeter. Hij kan worden bewaard als registratie van de natte filmdiktemeting voor ISO- of klantvereisten. Eén zijde van de kam meet de natte filmdikte in µm (30 stappen tussen 25 en 900µm), de andere zijde meet in mills (30 stappen tussen 1 en 35 mils).
Een set TQC Wet Film Combs bevat 500 stuks.

TQC Sheen Aluminium Natte Film Kam Foto

TQC Sheen Aluminium Natte Film Kam Diktemeter

TQC Sheen Plastic Wet Film Comb, 500 stuks 25-900µm in 30 stappen; 1-35 mils
De TQC Sheen Wet Film Comb is gemaakt van kunststof, voor het meten van natte filmdikte tussen 25 en 900µm. De TQC Wet Film Comb is ontworpen als een wegwerp diktemeter. Hij kan worden bewaard als registratie van de natte filmdiktemeting voor ISO- of klantvereisten. Eén zijde van de kam meet de natte filmdikte in µm (30 stappen tussen 25 en 900µm), de andere zijde meet in mills (30 stappen tussen 1 en 35 mils).
Een set TQC Wet Film Combs bevat 500 stuks.

Waarom laagdiktemeting belangrijk is:

 

1. Bescherming tegen Corrosie:

Een van de belangrijkste redenen om de laagdikte van verf of coating te meten, is het bieden van bescherming tegen corrosie. Een goede laagdikte zorgt ervoor dat het onderliggende materiaal effectief wordt beschermd tegen de invloeden van vocht, chemicaliën en andere corrosieve elementen.

 

2. Kwaliteitscontrole:

Voor fabrikanten is kwaliteitscontrole van het grootste belang. Laagdiktemeting speelt hierbij een cruciale rol door ervoor te zorgen dat de aangebrachte verf- of coatinglaag voldoet aan de specificaties en normen. Consistente laagdikte is een indicator van een hoogwaardige afwerking.

 

3. Kostenbeheersing:

Het meten van de laagdikte heeft ook financiële voordelen. Door precies te weten hoeveel verf of coating nodig is, kunnen bedrijven kosten efficiënter beheren. Te veel of te weinig materiaal kan leiden tot verspilling of onvoldoende bescherming.

Hoe Laagdiktemeters Werken:

Laagdiktemeters zijn ontworpen om nauwkeurig de dikte van de aangebrachte verf- of coatinglaag te meten. Er zijn verschillende soorten meters beschikbaar, waaronder magnetische inductie en wervelstroomprincipes. Deze apparaten worden direct op het oppervlak geplaatst en geven onmiddellijk metingen.

Verschillende toepassingen van laagdiktemeters:

 

1. Automobielindustrie:

In de auto-industrie is het essentieel om de laagdikte op carrosserieën te meten. Dit garandeert niet alleen een uniforme afwerking maar ook bescherming tegen roest en corrosie, waardoor de levensduur van voertuigen wordt verlengd.

 

2. Metaalindustrie:

Bij het coaten van metalen structuren, zoals bruggen en leidingen, zorgt het gebruik van een laagdiktemeter voor duurzaamheid en structurele integriteit. Dit is van groot belang in omgevingen waar blootstelling aan elementen kan leiden tot aanzienlijke schade.

 

3. Bouwsector:

In de bouwsector waar architecturale metalen oppervlakken worden geverfd of gecoat, zorgt een laagdiktemeter ervoor dat de esthetische waarde behouden blijft, terwijl tegelijkertijd bescherming wordt geboden tegen weersinvloeden.

 

Voor betrouwbare laagdiktemeters die voldoen aan uw specifieke behoeften, bekijk ons uitgebreide assortiment laagdiktemeters voor verf en coating.

bottom of page