top of page

KLIMAATMETERS

Klimaat

Het klimaat speelt een cruciale rol bij het aanbrengen en drogen van coatings. Verschillende aspecten van het klimaat, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, luchtbeweging en de aanwezigheid van stofdeeltjes, kunnen allemaal van invloed zijn op de kwaliteit van de coating. 

Soorten klimaatmeters

Bij het aanbrengen van coatings is het gebruik van geschikte klimaatmeters essentieel om het klimaat te meten en de omstandigheden te optimaliseren voor een succesvol resultaat. Hieronder vind je enkele veel gebruikte klimaatmeters die worden ingezet.

Luchtvochtigheidsmeter en vochtigheidsmeter

De luchtvochtigheidsmeter meet de hoeveelheid waterdamp in de lucht en het vochtgehalte in materialen zoals hout, gipsplaten of beton. Door de luchtvochtigheid te meten, kan worden bepaald of de omstandigheden ideaal zijn voor het aanbrengen en drogen van coatings.

Dauwpuntmeter

Het dauwpunt is de temperatuur waarbij waterdamp begint te condenseren en wordt gevormd op oppervlakken. Een dauwpuntmeter wordt gebruikt om het dauwpunt te meten, wat belangrijk is om te voorkomen dat er condensatie optreedt tijdens het aanbrengen van coatings.

Windsnelheidsmeter en windsnelheidssensor

Deze instrumenten meten de snelheid van de wind, wat belangrijk is voor buitentoepassingen waar de wind een rol kan spelen bij het droogproces van coatings. Het reguleren van de windsnelheid kan helpen bij het voorkomen van ongelijkmatige droging en het verminderen van stofdeeltjes die in de natte coating kunnen komen. 

Luchttemperatuur meter en oppervlaktetemperatuur meter

Deze meters meten de temperatuur van de lucht en de temperatuur van oppervlakken. Controle van de temperatuur is belangrijk omdat deze van invloed is op de viscositeit van coatings en de snelheid van het droogproces.

Natteboltemperatuurmeter

De natteboltemperatuur is de temperatuur die wordt gemeten wanneer een thermometer wordt afgedekt met een vochtige doek. Dit kan worden gebruikt in combinatie met de drogeboltemperatuur om de luchtvochtigheid te berekenen.

 

Meer informatie over klimaatmeters

Bekijk hieronder het aanbod van verschillende soorten klimaatmeters waaronder: dauwpuntmeters, thermo-hygrometers, oppervlaktemeters en meer. Heeft u verder nog vragen over klimaatmeters? Neem dan contact met ons op.

Defelsko Advanced body & dauwpuntmeetsonde

Defelsko Dauwpuntmeter (Advanced & Standaard Body)

Met de Defelsko Body (Advanced, Standaard of Smartlink module) meet de meter klimatologische omstandigheden, waaronder: relatieve vochtigheid (%RH), luchttemperatuur, oppervlaktetemperatuur, dauwpunttemperatuur, het verschil tussen oppervlakte- en dauwpunttemperatuur (Delta), windsnelheid, en natteboltemperatuur. Beschikbare opties:

Voor uitgebreide informatie klik op deze link

Defelsko DPM-L Afbeelding_edited_edited.jpg

Defelsko Dauwpuntmeter DPM-L Klimaatlogger

Defelsko DPM-L Klimaatlogger met geïntrigeerde magnetische oppervlaktetemperatuursonde meet en slaat de klimatologische metingen op op basis van de ingestelde intervaltijd. Alle metingen zoals omgevings- en oppervlaktetemperatuur, relatieve vochtigheid, dauwpunttemperatuur en de Delta T (oppervlaktetemperatuur - Dauwpunt) worden opgeslagen. De meter wordt verbonden met de PosiTector App voor IOS & Android.

Voor uitgebreide informatie klik op deze link

Defelsko PosiTector DPM-IRT infra rood

Defelsko PosiTector DPM-IRT Infra Rood Temperatuurmeter

De Defelsko PosiTector gebruiksvriendelijke Infra Rood Temperatuurmeter waarmee u de oppervlaktetemperatuur kunt meten in allerlei industriële omgevingen.

Dewmag magnetisch_edited.png

TQC Sheen Dewmag Magnetische Thermo-Hygrometer

Op de kruising van luchttemperatuur en relatieve vochtigheid kan het dauwpunt worden afgelezen. Een eveneens ingebouwde oppervlaktetemperatuursensor geeft de temperatuur weer zodat het oppervlakte- en dauwpunt temperatuur eenvoudig en snel is af te lezen. Met de twee waardes kunt gemakkelijk uitrekenen wat de Delta T is die altijd boven de 3°C moet zijn voordat men de coating aanbrengt.

TQC Sheen Thermo Hygrometer.png

TQC Sheen Thermo-Hygrometer

De TQC Sheen Thermo-Hygrometer is een eenvoudige digitale zakmodel meter. Zowel luchttemperatuur als luchtvochtigheid worden gelijktijdig in display weergegeven. Min/Max geheugen °C/°F selectie. HOLD toets en dauwpuntindicatie.

Thermapen_edited.jpg

TQC Sheen Thermapen met Oppervlakte Meetsensor

De oppervlaktesonde is ideaal voor het meten van de temperatuur van diverse platte oppervlakken, zoals kookplaten, leidingen, lagers, enz.

Snelle reactietijd van de oppervlakte meetsensor met een meetbereik van -49,9 t/m 299,9 °C

Nauwkeurigheid ±0,4°C of ±1%

TE0030-1.webp

TQC Sheen Thermapen met Steekthermometer

De steekthermometer met een spitse punt voor algemeen gebruik is geschikt voor vloeistoffen en halfvaste stoffen.

Snelle reactietijd van de oppervlakte meetsensor met een meetbereik van -49,9 t/m 299,9 °C

Nauwkeurigheid ±0,4°C of ±1%

TQC Sheen Slinger.png

TQC Sheen Slinger-Psychrometer/Draaiende Slingerhygrometer

Psychrometer van het Bacharach-type voor het aangeven van het percentage relatieve vochtigheid op basis van het natte-bol-droge-bolthermometerprincipe. De plastic behuizing van het instrument is voorzien van een omrekeningsschaal voor de berekening van het percentage relatieve vochtigheid.

Basis IR meter_edited_edited.jpg

TQC Sheen Infrarood Basis Thermometer

De Infrarood Basis Thermometer is ideaal om objecten te meten die een hoge emissiviteit waarde heeft zoals menselijke huid, kunststoffen en plastics.

Bereik: -50°C tot 750°C / -58°F tot 1382°F

Basisnauwkeurigheid: bij +23°CE=0,95: ± 1,5% van uitlezing of ±2°C/±4°F (welke van de twee het grootst is)

Emissiviteit: Vast op 0,95

Standaard IR meter

TQC Sheen Infrarood Standaard Thermometer

Met de Infrarood Standaard Thermometer kan je de temperatuur van alle objecten meten doormiddel van de emissiviteit te veranderen.

Bereik: 50°C tot 1000°C

Basisnauwkeurigheid: ± 1,5% van uitlezing of ±2°C/±4°F (welke van de twee het grootst is)

Emissiviteit: Instelbaar 0,10 -1,0

Defelsko PosiTest OTL Oven logger

Defelsko PosiTest OTL Oven Logger Meter

De CurveX 4 biedt geavanceerde oventemperatuurgegevens. In combinatie met de (gratis) Ideal Finish Analysis-software is deze datalogger van vitaal belang voor elke oven voor het uitharden van coatings. Het biedt inzicht in de efficiëntie van de oventemperatuur, stroomlijnt operaties en verlaagt de bedrijfskosten.

Curve X 4 met zijkant

TQC Sheen CurveX 4 Oven Logger Meter

De CurveX 4 biedt geavanceerde oventemperatuurgegevens. In combinatie met de (gratis) Ideal Finish Analysis-software is deze datalogger van vitaal belang voor elke oven voor het uitharden van coatings. Het biedt inzicht in de efficiëntie van de oventemperatuur, stroomlijnt operaties en verlaagt de bedrijfskosten.

Acc CurveX items_edited.jpg

TQC Sheen CurveX Oven Logger Meter Accessoires

TQC Sheen bied verschillende isolatieboxen met de bijbehorende warmte absorber en de meetsondes die met klem of magnetisch bevestigd worden. 

bottom of page