top of page

HARDHEIDSMETERS

Defelsko Barcol Hardheid (2)_edited.jpg

Defelsko PosiTector BHI Barcol Hardheidsmeter

Meet de hardheid van zachte metalen zoals aluminium, aluminiumlegeringen, koper, messing en andere materialen zoals hardere kunststoffen en vezelversterkte kunststoffen. Met de Standaard of Advanced Body/meter heeft u een compact en een complete instrument ter beschikking.

Defelsko Shore meter.jpg

Defelsko PosiTector SHD Shore Hardheid Durometer

De Defelsko Shore Hardheidsmeter meet de indrukhardheid van niet-metalen materialen. Er zijn twee durometermodellen beschikbaar voor verschillende hardheidsbereiken: Shore A en Shore D. Met de keuze uit de Advanced of Standaard model Body/meter heeft u een compacte en complete instrument ter beschikking

hardness-test-sp0010-00_edited.jpg
TQC Sheen Sclerometer met handvat.png

TQC Sheen Hardheidspen/Sclerometer

De TQC Hardheidspen is een pocket instrument voor het testen van de hardheid en de slijtvastheid/krasvastheid van materialen zoals coatings, lakken, kunststoffen of aanverwante producten. Een wolfraamcarbide punt wordt met een bepaalde constante druk over het oppervlak getrokken. De druk op de punt kan worden veranderd met de schuif of door de veer te verwisselen. Een visuele markering op het oppervlak na gebruik van de TQC Hardheidspen geeft aan dat de hardheid van het oppervlak of de slijtvastheid/krasvastheid is aangetast. Kan worden gebruikt op vlakke en gebogen oppervlakken.

De standaardversie wordt geleverd met 3 veren en een tip:

0-3N, graduatie 10 g
0-10N, schaalverdeling 50 g
0-30N, schaalverdeling 150 g
Tip 1mm

De Pro versie bevat het bovenstaande, alsmede:

Tip 0,5mm
Tip 0,75mm
Penhouder met geleidewieltjes, die een zeer stabiele belasting op de punt geeft en het gemakkelijker maakt kracht uit te oefenen.

bottom of page