top of page

Coating laagdiktemeters

Coatinglaagdikte, Laagdikte, verfdikte of droge laagdikte (DFT) is een belangrijke variabele die een rol speelt bij productkwaliteit, procesbeheersing en kostenbeheersing. Meting van de coating laagdikte, verfdikte kan worden bereikt door de het kiezen van de juiste coating laagdiktemeter voor de specifieke toepassing.

 

Waarom het meten van de droge laagdikte belangrijk is

Droge coating laagdikte (DFT) of laagdikte is misschien wel de belangrijkste meting die wordt uitgevoerd tijdens het aanbrengen en inspecteren van beschermende coatings. Coatings zijn ontworpen om hun beoogde functie uit te voeren wanneer ze worden aangebracht binnen de coating laagdikte, DFT-bereik, zoals gespecificeerd door de fabrikant. De juiste verfdikte zorgt voor de optimale productprestaties. Zelfs voor de meest elementaire specificatie moet droge coating laagdikte worden gemeten.

 

De maatstaf voor kwaliteit

Regelmatige laagdiktemetingen helpen de materiaalkosten onder controle te houden, de efficiëntie van de applicatie te beheren, de afwerkingskwaliteit te behouden en ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan de contractspecificaties. Verffabrikanten adviseren een bepaalde coating laagdikte aan om optimale prestatiekenmerken te bereiken en klanten verwachten dat aan deze parameters wordt voldaan.

 

Zie hieronder voor meer informatie over onze coating laagdiktemeters.

Defelsko Smartlink Coating Laagdiktemeter. Met de Defelsko Positector Smartlink kunt u de coating laagdikte erg makkelijk en snel meten.
Defelsko Smartlink Coating Laagdiktemeter. Met de Defelsko Positector Smartlink kunt u de coating laag gemakkelijk en snel meten.
Defelsko Smartlink Coating Laagdiktemeter en rapportage tools. Met de Defelsko Positector Smartlink kunt en gemakkelijk en snel op locatie uw rapport verwerken en opslaan.

Defelsko PosiTector Smartlink, maak meetsondes draadloos

Met de Defelsko Smartlink module en een uitwisselbare meetsondes als Coating Laagdiktemeter, DPM Dauwpuntmeter, Straalprofielmeter en Testex Replica Reader heeft u altijd een complete en compacte meter bij de hand.

Verbindt de verschillende PosiTector sondes draadloos met uw IOS of Android apparaten.

PosiTector SmartLink en de gratis mobiele app veranderen uw mobiele telefoon of tablet in een virtuele PosiTector meter. Profiteer optimaal van de eenvoud en bruikbaarheid van uw smartphone/tablet zoals, touchscreen, toetsenbord, microfoon, camera, e-mail, WiFi, Bluetooth, mobiel netwerk en meer.

-Intuïtieve, gebruiksvriendelijke touchscreenbediening

-Elke meting wordt onmiddellijk naar uw smartapparaat verzonden

-Lichtgewicht en compact ontwerp: gebruikt één AAA-batterij

-Automatisch koppelen met Bluetooth Low Energy (BLE)-verbinding werkt tot op 10 meter

-Voeg afbeeldingen toe aan individuele metingen of batches/groepen met behulp van de camera of camerabibliotheek

-Hernoem batches en voeg notities toe met behulp van het toetsenbord of de microfoon

-Realtime grafieken en statistische analyses met één vingerbeweging

-De AutoSync-modus maakt direct een back-up van elke meting naar de cloud – geen account vereist!

Met bijvoorbeeld de Defelsko PosiTector 6000 Ferro en/of Non Ferro coating laagdiktemeter meetsonde heeft u een compacte en een complete professionele laagdiktemeter. Tijdens de metingen wordt er informatie zoals notities en foto's toegevoegd in de App. Na het uitvoeren van de controle wordt er direct een professionele rapport gegenereerd. Het rapport als pdf of csv bestand kunt u direct naar de klant versturen of in de cloud opslaan.

Beschikbare opties:

-6000 Coating Laagdiktemeetsondes Ferro/Non Ferro

-DPM Dauwpunt meetsonde met of zonder magnetische oppervlaktemeetsonde

-SPG Surface Profile meetsonde t.b.v. het straalprofiel

-RTR Replica Testex Reader meetsondes t.b.v. het bepalen van de straalprofiel d.m.v. de Testex Tape

Uniek:

Uiterst compact systeem.

Werkt met alle Android & IOS smartphones en tablets.

Verschillende meetsondes op één Smartlink module.

bottom of page