top of page

VORVORMING & ELASTISCHITEIT

TQC Sheen Indirecte Impact Tester_edited.jpg

TQC Sheen Impact Tester (Direct of Indirect)

De TQC Impact Test wordt gebruikt om de impactweerstand en flexibiliteit van coatings te bepalen. Het instrument met dubbele schaalverdeling is uitgerust met een speciale geleiding die ervoor zorgt dat de afstand tussen elke impact altijd volgens de norm is. Voor een correcte positionering is een waterpas ingebouwd. Elke Impact Test wordt geleverd als een complete set (instrument en toebehoren) om een test uit te voeren volgens DIN/ISO 6272, ASTM D2794 en ASTM G14
Verplichte test in Qualicoat, QIB en GSB geaccrediteerde laboratoria.

TQC Sheen Buigtest met mandrels_edited_edited_edited.jpg

TQC Sheen Cilindrische Buigtest

De TQC cilindrische buigtest wordt gebruikt om de elasticiteit hechting en rek van verf op plaatmetaal te bepalen in overeenstemming met ISO 1519. Een testpaneel (max. afmeting 150 x 100 mm) wordt over een cilindrische doorn gebogen. Hoe kleiner de diameter van de doorn, hoe groter de spanning op de coating. Het testpaneel wordt dan gecontroleerd op scheuren of beschadigingen in de coating.
De cilindrische buigtest is verkrijgbaar in een metrisch en een imperiaal model. De luxe bureauhouder kan ook aan de muur worden bevestigd.
Verplichte test in Qualicoat, QIB en GSB geaccrediteerde laboratoria.

TQC Sheen Buigtest Conische Mandrel.webp

TQC Sheen Conische Buigtest

Diameter doornbereik: 3,1 tot 38 mm Maximale afmeting testpaneel: 100×180 mm Maximale dikte testpaneel: 0,8 mm Voldoet aan: ISO 6860, ASTM D522

De TQC Bend Test Conical Mandrel “Pro” is een laboratoriumapparaat om gecoate testpanelen over een conisch gevormde doorn te buigen teneinde de elasticiteit of weerstand van een coating, verf of vernis tegen scheuren, rek en/of onthechting van een metalen testpaneel te beoordelen, overeenkomstig ISO 6860 en ASTM D522. De conische vorm van het buiggebied maakt de vervorming van het testpaneel en het onderzoek van het elasticiteitsbereik van een coating over elke diameter tussen 3,1 en 38 mm in één enkele test mogelijk. Het monsternemingspaneel wordt aan het apparaat bevestigd door middel van een snelhefboom waarmee het paneel in een fractie van een seconde met één hand kan worden vergrendeld en ontgrendeld.

TQC Sheen Automatisch Cupping Tester_edited.jpg

TQC Sheen Automatische Cupping Tester

TQC Sheen Automatic Cupping Tester voor het uitvoeren van een cupping (Erichsen / Dent) test op gecoate stalen panelen om de weerstand te bepalen van verf, lak of verwante producten tegen barsten en/of loslaten van een metalen substraat wanneer deze worden onderworpen aan geleidelijke vervorming door indrukking onder standaardomstandigheden.

Volgens de ISO1520-norm moeten panelen langzaam worden vervormd met een constante snelheid tussen 0,1 mm/s en 0,3 mm/s zonder onderbreking. Vooral bij dikkere stalen panelen is met handbediende testers niet altijd een ononderbroken vervorming mogelijk. De automatische cupping tester wordt aangedreven door een microstapgestuurde elektromotor die een precieze en gelijkmatige vervorming met stappen van 0,01 mm mogelijk maakt.

TQC Sheen Manuele Cupping Tester_edited_edited_edited.jpg

TQC Sheen Manuele Cupping Tester

TQC Manuele Cupping Test
Revolutionair apparaat voor het testen van de weerstand van coatings in verschillende stadia van vervorming volgens ISO 1520 en DIN-EN 13523-6. De ingebouwde versnellingsbak minimaliseert de handkracht die nodig is om het testpaneel te vervormen, zodat een vloeiende vervorming mogelijk is. De mate van vervorming wordt digitaal weergegeven met een resolutie van 0,01 mm.
Verplichte test in Qualicoat, QIB en GSB geaccrediteerde laboratoria.

bottom of page