top of page

OPPERVLAKTERUWHEID

Afbeelding1.png
TQC Sheen Grit en Shot Oppervlakteruwheid
TQC Sheen Grit en Shot achterkant

TQC Sheen Oppervlakteruwheid Vergelijker Grit en Shot

Een draagbare en duurzame Steel Surface Roughness Comparator van TQC Sheen waarmee het oppervlakteprofiel van gruis- of gestraalde oppervlakken kan worden geschat. Deze oppervlakteruwheidstester is gemaakt van kwaliteitsstaal en biedt vergelijkende standaardtesten volgens ISO 8503-01.

Beschrijving

Betrouwbare handmatige Steel Surface Comparator

De TQC Sheen oppervlakteruwheidstester is gemaakt van kwaliteitsstaal en wordt geleverd in een leren tasje voor gemakkelijk transport. Het geeft de oppervlakteconditie van gestraald aan staal volgens ISO 8503 in fijn, medium en grof, waardoor vergelijking in het laboratorium of onderweg mogelijk is.

Belang van staalruwheidstesten

Het is mogelijk om de ruwheid van gestraald staal te testen met behulp van deze grit-straal en kogelstraal-vergelijkingsmeter voor oppervlakteprofielen.

De ruwheid van het oppervlak van staal kan een belangrijke rol spelen bij de geschiktheid ervan voor een reeks toepassingen, vooral als het gaat om technische toepassingen. Oppervlakteruwheidstesten kunnen ook bepalen hoe uw stalen oppervlakken zullen reageren op hun omgeving en welke verven en coatings het meest geschikt zijn.

Hoe een staalruwheidsvergelijker te gebruiken

Het gebruik van oppervlakteruwheidstesters zoals dit TQC Sheen -model is eenvoudig. Plaats gewoon de juiste comparator (G voor Grit, S voor Shot) tegen een gestraald oppervlak. De afwerking kan worden vergeleken met de vier secties van de comparator. Het is dan een eenvoudige zaak om het standaard oppervlak te identificeren (op zicht en aanraking):

  • Fijne kwaliteit gelijk aan of hoger dan segment 1 maar lager dan segment 2

  • Gemiddeld niveau gelijk aan of hoger dan segment 2 maar lager dan segment 3

  • Grove kwaliteit gelijk aan of hoger dan segment 3 maar lager dan segment 4

Voldoet aan testnormen

Deze oppervlakteruwheidstester is gemaakt van zeer zuiver nikkel en is ontworpen om u te helpen voldoen aan een reeks internationaal erkende testnormen, waaronder STM D4417 Method A, ISO 8503-1 en ISO 8503-2.

Alternatieve opties voor oppervlaktetesten

De TQC Sheen Steel Surface Roughness Comparator is een handmatig hulpmiddel. Als u de voorkeur geeft aan een digitale meter voor het beoordelen van de ruwheid van uw stalen oppervlakken, bent u wellicht geïnteresseerd in de TQC Sheen oppervlakteruwheidsmeter.

LD2040:Ruwheidsvergelijker van staalmodel G voor gritstralen. Sectieprofielen:25,60,100,150

LD2050:Ruwheidsvergelijker van staalmodel S voor gritstralen. Sectieprofielen:25,40,70,100

TQC Sheen Grit en Shot uitleg
bottom of page