top of page

PROFIEL MET TESTEX TAPE

rtr_replica_tape_burnish_sm.jpg
TQC Sheen Testex Tape Replica
Defelsko Testex Tape Replica
Testex Tape Replica Overzicht

Testex Replica Tape, Press O-Film

Bepaal het profiel door middel van de verschillende Testex Tapes, ISO 8503-5.

Coarse                = 20 - 64 micron

X-Coarse             = 38-115 micron

X-Coarse Plus     = 116 - 147 micron

Beschrijving

Testen van oppervlakteruwheid met Testex Replica Tape.

Deze duurzame replicatiefilm kan worden gebruikt voor het meten van gestraalde oppervlakteprofielen. Het biedt een niet-destructieve methode voor het bepalen en beoordelen van de oppervlakteafwerking van gestraalde metalen. Elke doos replicatape bevat 50 stickers, genoeg om 50 tests uit te voeren.

Ruwheid, dikte en gladheid testen kan u veel vertellen over de duurzaamheid en integriteit van een coating. Daarom is het een essentieel onderdeel van elk QA-proces.

Test coatings met replicatiefilms

Door de Testex-replicatape op een oppervlak te plaatsen en erover te wrijven, kan de Rt (totale ruwheid) of piek-tot-dalhoogte van het profiel worden genomen en vervolgens worden gemeten met een diktemeter. Testex TQC Sheen Replica Tape kan worden gebruikt met een meter om de oppervlakteruwheid (“profiel”) van gestraald staal of andere materialen te meten in het ruwheidsbereik van 20 tot 147 micrometer.

Hoe onze replicatietape werkt

1. TQC Sheen Replica tape bestaat uit een laag samendrukbaar schuim bevestigd op een onsamendrukbaar polyestersubstraat.

2. Wanneer het tegen een opgeruwd/gestraald (staal) oppervlak wordt gedrukt, zakt het schuim ineen en krijgt een indruk van het oppervlak.

3. Het plaatsen van de gecomprimeerde tape tussen de aambeelden van de SP1570 micrometrische diktemeter en het aftrekken van de bijdrage van het onsamendrukbare substraat van 50 micrometer geeft een maat voor het oppervlakteprofiel.

Hoe Testex-replicafilm te gebruiken

1. Zoek een representatieve meetlocatie en zet de meter aan.

2. Kies de juiste parameter (mm/inch -1-) en zet de meter op nul.

3. Trek een enkel stuk bedrukt papier met lijm aan de achterkant los van het loslaatpapier. De Press-O-Film is de vierkante witte plastic film van 0,4 inch (1 cm) in het midden van het papier met zelfklevende achterkant. Er moet een cirkel papier op het vrijgavepapier blijven.

4. Breng een film aan op het te meten oppervlak. Het zelfklevende papier houdt het stevig op zijn plaats.

5. Wrijf het polijstgereedschap over het ronde uitgesneden gedeelte van replicatape, met matige tot stevige druk. Gebruik het gladste oppervlak op het wrijfgereedschap. Een stevige druk is wenselijk, met wrijvende bewegingen in cirkelvormige of x- en y-richting. Wanneer het oppervlak wordt gerepliceerd, wordt de replicatape donkerder. Zorg ervoor dat het hele cirkelvormige gebied gelijkmatig donker is.

6. Verwijder de replica en plaats deze gecentreerd tussen de aambeelden. Plaats het aambeeld, door zachtjes op de hendel te drukken, op de Press-O-Film. Trek 2 mills of 0,05 mm of 50 μm) af van de meetwaarde (de dikte van het onsamendrukbare substraat). Het resulterende getal is de gemiddelde piek-tot-dalhoogte van het gestraalde oppervlak (Rave).

Voldoen aan internationale testnormen

Het is belangrijk om te weten dat uw testproces voldoet aan algemeen aanvaarde internationale normen. Daarom zijn we blij te kunnen melden dat Testex Press-o film kan worden gebruikt voor testen conform ASTM D 4417 , NACE RP0287 en ISO8503-5 Voorbereiding van stalen ondergronden voor het aanbrengen van verven en aanverwante producten, Oppervlakteruwheidskenmerken van gestraalde stalen ondergronden.

De juiste replicatape kiezen

Testex Press-O-Film TQC-replicatape is verkrijgbaar in verschillende diktes om profielmetingen in verschillende bereiken te vergemakkelijken.

Het primaire bereik voor metingen met replicatape is 1,0 tot 4,5 mils (25 tot 115 um). Gebruik van Grove Minus kwaliteit (< 1,0 miljoen of< 25 um) of tape van X-Coarse Plus-kwaliteit (> 4,5 miljoen of> 115 um) moet in de eerste plaats worden beperkt tot het controleren van metingen aan de onder- en bovenkant van het primaire bereik.

TQC Sheen Testex Tape Replica Overzicht
Testex Tape uitleg
bottom of page