top of page
ISO 8501-1  2007 straalreinheid_edited_edited_edited.jpg

Geïllustreerd boek ISO 8501-1: 2007 The Rust Grade Book

In 2007 bijgewerkte versie van de standaardmaat voor de visuele beoordeling van roest en zuiverheidsgraden van niet-gecoat staal. Ook bekend als de “Zweedse staalstraalkwaliteiten” SS 05 59 00 (Sa). Bevat kleurenfoto’s van hoge kwaliteit voor het schatten van het roestgehalte en de zuiverheidsgraad na reiniging met de hand of machinaal (ook met stralen).

STOF-TESTKIT02-2.webp

TQC Sheen Stof testkit

TQC Stof Testkit leveringsomvang: Doos met displaybord voor de stofvergelijker, stofbeoordelingsplaat, plakband voor verlichte loep en een set testregistratiebladen.

De TQC Stof Testkit volgens ISO 8502-3 maakt beoordeling mogelijk van de hoeveelheid en grootte van stofdeeltjes op oppervlakken die zijn voorbereid om te worden geverfd. Stof op gestraalde oppervlakken kan de hechting van de coating verminderen, wat kan leiden tot voortijdig falen van de coating en een ondermaatse coatingafwerking.

breslekit-01-1024x1024.png
breslepatch-LD6515-03-1-1024x1024.png

TQC Sheen Bresle Kit

TQC Sheen Bresle KIT-natriumchloride testkit
Geleverd met: Digitale geleidbaarheidsmeter, 25x Bresle patch, 6x 25ml bekerglas, 200ml gedestilleerd water, 20ml injectiespuit met naald, kalibratie- en spoeloplossing, magnetische Bresle testspotmarker.

De Bresle Kit – Natriumchloride Test Kit voldoet aan de ISO 8502-6 en ISO 8502-9 normen die de Bresle Methode beschrijven om het gehalte aan oplosbare zouten te bepalen met behulp van een Bresle patch of Bresle sampler, gedestilleerd water en een geleidbaarheidsmeter. Het geleidingsvermogen is in hoofdzaak recht evenredig met de concentratie van opgeloste chloride-ionen in de oplossing. De kit bevat al het nodige materiaal om een bresle-test uit te voeren die de verontreiniging van oplosbare zouten op gestraalde oppervlakken vóór het coaten aangeeft. In de Bresle Kit – Natriumchloride Test Kit zit een geleidbaarheidsmeter die gebruikt wordt voor de bepaling van oplosbare zoutionen zoals chloriden, sulfaten en nitraten.

155898764884595983.png
breslepatch-LD6515-03-1-1024x1024.png

TQC Sheen Bresle Patches

De TQC Sheen Bresle patch conform ISO 8502-6 is een ronde zelfklevende kunststof patch met een membraan van medische kwaliteit en een bekend oppervlak. Door de ronde vorm is hij sterker, terwijl de patch tegelijkertijd een schone verwijdering heeft, verwaarloosbare patchvervuiling, geen afbrekend schuim en siliconenvrij is. Elke patch is gecertificeerd en traceerbaar. Deze unieke Bresle patch is getest door wereldleiders in de coating industrie.

Bresle-patches worden gebruikt om te testen op oppervlakteverontreinigingen, zoals zouten. De patch wordt beschreven in ISO 8502-6 en -9, ook bekend als de Bresle-methode. Deze Bresle-methode wordt algemeen gebruikt om het niveau van oppervlaktezouten te meten vóór coating.

Een te hoog zoutgehalte kan leiden tot gebreken aan de coating, zoals blaarvorming en corrosie. Dit kan grote problemen veroorzaken en de onderhoudskosten verhogen voor de scheepvaart, schepen, ballasttanks, olie- en gaspijpleidingen, industriegebouwen en staalconstructies in het algemeen. Daarom is het van essentieel belang dat het zoutgehalte wordt gemeten voordat de coating wordt aangebracht.

PTK.png

De voorbehandelingstestkit is speciaal samengesteld om alle relevante parameters te controleren tijdens de voorbehandeling van staal vóór het verven. De PTK is verkrijgbaar als BASIC KIT en FULL KIT.
 

De BASIC KIT bevat:

Bresle Test voor oppervlakte- en straalmiddelmetingen, Stof Test Kit

Telescopische inspectiespiegel.

De FULL KIT bevat:

BASIC KIT Plus

DewCheck

Profielmeter

Veerbelaste rol voor de stof testkit

Reinheid (Rust Grade Book)

Oppervlakteruwheidsvergelijker (Grit)

UV-Inspectie zaklamp

Multitester voor o.a. de hechting ruitjesproef

Read More

TQC Sheen Voorbehandelingstestkit (PTK)

TQC-Amine-Blush-Kit-WEB-2022.webp

TQC Sheen Amine Blush Kit

De TQC Sheen Amine blush is een makkelijk te gebruiken en snelle kit voor het testen van de Amina Blush op een oppervlak. De snelle en adequate testkit bevat een 3-staps indicator en zorgt voor een snelle en veilige herkenning van amineverontreinigingen op het oppervlak. Met de kit kunnen 100 tests uit één kit worden uitgevoerd. De duidelijke kleurindicator gaat van geel naar rood naar paars. Waar rood een mogelijke aanwezigheid toont en je even later opnieuw moet controleren, en paars is Amines aanwezig.

TQC Sheen UV lamp

TQC Sheen UV Inspectie Lamp

Handzame, lichtgewicht, UV pocket flashlight, aangedreven door een zeer sterke LED met 390-410nm golflengte. De TQC Sheen UV pocket flashlight wordt gebruikt om vervuiling op te sporen die reageert op UV licht en onder normaal licht onzichtbaar is. Voorbeelden hiervan zijn organische vetten en alkaline. Ideaal om reinheid van staal voorafgaand aan het coaten te inspecteren

bottom of page